top of page
Maria-Ipad-1-e1631211171131.png

Digital Smile Design

Всичко започва оттук

SMILE DESINE  е съвкупност от множество процедури и работа с различни специалисти по дентална медицина. Много често това са комбинирани манипулации от протезист, хирург и пародонтолог.
Целта е да се създаде максимална хармония между червена и бяла естетика. Първото посещение представлява дълъг разговор между пациента и лекаря по дентална медицина относно желанията и очакванията на пациента. Фокусира се върху линията на усмивката, пропорцията на зъбите, динамика на лицевата мускулатура, лицеви пропорции и асиметрии, наличието на диастеми и треми, наличието на амалгамени обтурации. прави се фотозаснемане в покой и артикулация. 

Клиниката разполага с интраорален скенер за дигиталнен отпечатък на водещата фирма 3shape.
Чрез него се сканират зъбите на пациента и се изготвя дигитален проек на дизайна на усмивка. Могат да се изготвят различни проекти, според желанието на пациента.


Одобреният проект се пренася в устата на пациента - MOCK UP. Това става с помощта на фотополимер. След анализ се пристъпва към изработване на постоянните конструкции.
Те могат да бъдат изработени от  порцелан, цирконий  или  бондинг на зъбите с нанополимер.

 

Услуги 

MGD denta е професионална клиника в София, където предлагаме пълна гама от дентални услуги за естетична дентална медицина. Ние сме завоевали доверието на много пациенти, предоставяйки високо качество и персонализирано обслужване. Ние работим с моделна апартаура и добри лаборатории, за да предоставим възможно най-доброто решение за дадения случай

BegoPermanent_1024x1024_edited.jpg
BegoPermanent_1024x1024_edited.jpg

Циркониеви корони

MGD denta осигурява висококачествени циркониеви корони, за да подобри усмивката ви и да възстанови естествената красота на зъбите ви.

Нашият екип от дентални лекари и зъботехници ще изработи красиви, издръжливи циркониеви коронки, използвайки най-новата дентална технология, така че можете да се доверите, че новата ви корона ще изглежда страхотно години наред.

permanent-crown-resin.jpeg

Принтирани керамични корони

8_edited.jpg
43436606_2173715169307837_967225642921754624_n_edited.jpg

Порцеланови фасети

В MGD dental studio се стремим да предоставим най-висококачествените порцеланови фасети, за да ви помогнем да постигнете перфектната си усмивка.

Ние разбираме важността на красивата усмивка и нашият екип от опитни зъболекари ще работи с вас, за да създаде персонализирано решение, което отговаря на вашите дентални нужди и цели.

 

Нашата най-съвременна технология ни позволява да произвеждаме висококачествени порцеланови фасети, които са практически неразличими от естествените зъби. Нашият ангажимент към високи постижения означава, че можете да ни се доверите, за да предоставим най-добрите резултати за вас.

Избелване на зъбите

В нашата клиника можем да избелим зъбите ви с:

  • Офисно избелване в денталния кабинет

  • Домашно избелване с изработване на индивидуални шини за избелване

  • Ендодонтско избелване на умъртвени преоцветени зъби

  • Разполагаме с различни продукти за домашно избелване- писалка за избелване Pure Axis, ленти за избелване

Флуороза

  Флуорозата е заболяване, което се развива при увеличен прием на флуор. Обикновено заболяването е причинено от прием на вода с повишена концентрация на флуор или хронична инхалация на въздух с повишена концентрация на елемента.
Характерен белег на ранната флуороза са появата на бели или кафяви петна по зъбите. Флуорът, постъпвайки в организма, въздейства на амелобластите, което води до неправилно формиране на емайла.

  Концентрация на флуор в питейната вода до 0,5 мг/л не е вредна за зъбите. Колкото по-висока е концентрацията на флуор в питейната вода, толкова по-разпространена е флоурозата и интензивно е заболяването.Доказано е, че наличието на калций във водата има ефекта да подтиска развитието на флуороза.
 

Различават се няколко форми на флоуроза според тежестта на измененията в зъбните тъкани.

При най-леката форма се наблюдават едва различими бели петна на фронталните зъби (щрихова форма).
При петнистата форма на различни участъци на коронката на зъба се забелязват „тебеширени“ петна. Повърхността на емайла е гладка, блестяща, понякога има светло-жълта пигментация. Интензивността на цвета на петната и при двете форми отслабва от центъра към периферията.

Следващата форма поразява не само резците, въпреки че най-често засяга повърхността на фронталните, но и всички останали зъби. Клинически е разнообразна: наличие на бели блестящи и матови петна, различна пигментация от светла до тъмно-кафява на зъбите.

Ерозната форма е тежко поражение на зъбите, при което се описва образуване на дефекти – ерозии на местата с изменен емайл.Деструктивната форма води до разрушаване на емайла и „изтриване“ на зъбите. 

 

fluorizaciq.jpg
bottom of page